Politiet signerer samarbeidsavtale med City Security

– Politiet ønsker å samarbeide med alle seriøse aktører i sikkerhetsbransjen. Derfor er det fullt mulig at samandlingsavtalen i fremtiden vil inkludere flere aktører, sier Christina Rooth i politiet

Som næringslivskontakt i Oslo politidistrikt vil hun mandag åpne seansen hvor signeringen mellom seks sikkerhetsselskaper og hovedstadspolitiet markeres.

Allerede høsten 2014 ble det formalisert et samarbeid mellom sikkerhetsbransjen og daværende Sentrum politistasjon. 1. desember i 2015 kom den første versjonen av samandlingsveilederen for bransjen og oslopolitiet. I januar i år møttes Næringslivets Hovedorganisasjon og Politidirektoratet for å signere avtalen som sier at samhandlingsveilederen skal gjelde for samtlige politidistrikter.

Både politimester Hans Sverre Sjøvold og seksjonsleder Robert Thorsen ved enhet Sentrum, vil mandag kunne fortelle om gode erfaringer knyttet til samarbeidet som har vært i Oslo.

Avtalen som signeres mandag tydeliggjør blant annet ansvar, roller og oppgaver i det daglige – men også i forbindelse med større hendelser.

– Avtalen innebærer ikke nye fullmakter til bransjen. Vekterne skal ikke gjøre politiarbeid, men de skal bidra til at politiet kan gjøre sin jobb bedre, skriver oslopolitiet i en pressemelding.

Det poengteres også at politiet og sikkerhetsbransjen skal involvere hverandre i aktuelle planer, øvelser, evaluering og læring. Samarbeidsavtalen skal sikre kjennskap til aktørenes virksomhet, ressurser, kompetanse og organisering.

Før politiet signerer med følgende selskaper mandag, vil regiondirektør John Erik Strømstad i Securitas også bringe til torgs erfaringer og fremtidstanker knyttet til samarbeidet mellom sikkerhetsbransjen og politiet:

Securitas, Nokas, Skan-kontroll, Pro Sec Professional Security AS, City Security og Keysec (tidligere Oslo Security).

– Dette er de sikkerhetsselskapene som allerede har vært tilknyttet samarbeidetet, sier Christina Rooth.

Artikkelen er hentet fra Aktuell Sikkerhet: http://aktuellsikkerhet.no/politiet-signerer-med-seks-vaktselskaper

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle