CITY SECURITY STARTET I DAG VAKTHOLD PÅ T-BANEN I OSLO

City Security startet tidlig i dag vakthold på T-banestasjoner i hele Oslo for Sporveien. Det skjer i samarbeid med Norsk Vektertjeneste og Pro Sec Professional Security, hvor det skal leveres basisvakthold og vektertjeneste på T-banen, samt arrangementsvakthold og støtte ved avvikling av større arrangement i Oslo.

Hvordan har erfaringer fra prosessen vært så langt?

-Vi er veldig fornøyd. Det har vært en nokså sømløs overgang fra tidligere leverandør av vektertjenestene til oss og med våre vektere. Det har hele tiden vært viktig for oss å vise overfor hele Sporveien at vi har det som skal til.

-Vekterne stilte opp med stort engasjement i dag morges. Det er det jo en liten feiring internt også. Vi har fått gode tilbakemeldinger vekterne imellom om hvordan vi har planlagt overgangen. Det ser ut til å gå knirkefritt. Men, det gjenstår å se, dagen er ikke over enda.

Hva går oppdraget konkret ut på?

– Oppdraget går ut på å levere vektertjenester til Sporveien T-banen AS som selskap. Kort sagt er vekterne ment å fungere som relasjonsbyggere og problemløsere mot publikum, reisende og de ansatte. Det skal de gjøre på en så god måte som mulig, samtidig som de skal være proaktive om risiko som kan oppstå. 

Hva betyr det for vekterne

-For vekterne betyr det vakthold på stasjoner, infrastruktur, i sporet og T-banetog i hele driftsdøgnet til Sporveien. De har fått kursing og godkjenning til å ferdes i sporet. Med opplæringen og det utstyret de har fått, er de en utstrakt hånd og representant for ledelsen i Sporveien og oss, sier Anders Ek, daglig leder for City Security.

Kan du avsløre noen tall om hvor stort dette er?

– Oppdraget er relativt stort. Det var 95 millioner reiser med t-banen i 2015. Antall reiser har økt med 43% på bare 8 år. Per i dag har vi 40 ansatte i arbeidet for å få tjenesten til å gå så utmerket som mulig. I tillegg kreves det et stort antall deltidsansatte som vil bistå i avviklingen av større arrangement og ved spesielle anledninger. Vi har også en oppbemanning til beredskap på over 300 vektere dersom det skulle skje noe alvorlig.

For mer informasjon eller nærmere forklaring av tjenesten, kontakt avdelingsleder Tom Ulseth eller daglig leder Anders Ek på telefon 22 75 15 00 / e-post post@citysecurity.no.

Fra venstre: Daglig leder Anders Ek, og Tom Ulseth, Avdelingsleder. Foto: City Security/Peter S-R, 2016

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle